Jogurt otrzymany z mleka z dodatkiem śmietanki wymieszanego z cukrem, poddanego procesowi pasteryzacji a następnie ukwaszonego przy pomocy bakterii jogurtowych. Po zadozowaniu wsadu owocowego na dno kubka a następnie jogurtu - produkt zapakowany w wysterylizowane plastikowe kubki. Na gotowy jogurt nałożony toper z musli typ Granola.
SKŁADNIKI:
jogurt 65% (mleko pasteryzowane, śmietanka, cukier, żywe kultury bakterii jogurtowych),
wsad owocowy 22% (czereśnie 25%, wiśnie 25%, cukier, woda, skrobia modyfikowana kukurydziana, koncentrat z marchwi, aronii i winogron, substancja zagęszczająca: pektyny, regulatory kwasowości: cytryniany sodu, kwas cytrynowy; naturalny aromat, substancja wiążąca: cytryniany wapnia),
musli typ Granola 13% (płatki owsiane, syrop (cukier, woda, syrop glukozowy, sól, miód), płatki pszenne, olej rzepakowy, chrupki pszenne (mąka pszenna, słód pszeniczny, dekstroza, olej rzepakowy, syrop słodowy (syrop słodowy jęczmienny, syrop jęczmienny, syrop glukozowy)), wiórki kokosowe)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 637 kJ / 152 kcal,
tłuszcz - 5,8 g,
w tym kwasy nasycone - 3,8 g,
węglowodany - 21,5 g,
w tym cukry - 14,5 g,
białko - 2,9 g,
sól - 0,15 gBOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770