Małe kuleczki (perełki) z tapioki o średnicy ok. 2mm. Tapioka jest skrobią pozyskiwaną z korzenia manioku. Zawiera lekkostrawne węglowodany i niewiele białka. Jest hipoalergiczna i pozbawiona smaku. Nie zawiera glutenu i cholesterolu. Perełki z tapioki używa się przeważnie do wyrobu deserów, pudingów oraz jako dodatek do słodkich napojów. Małe perełki stosuje się zazwyczaj do deserów, duże do napojów.
SKŁADNIKI:
skrobia z tapioki (88%),
dwutlenek siarki
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1499kJ/ 353 kcal,
tłuszcz – 0 g,
w tym kwasy nasycone – 0 g,
węglowodany – 88 g,
w tym cukry – 0 g,
błonnik – 0,3 g,
białko – 0 g,
sól – 0,01 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770