Sos ostrygowy to gęsty, ciemnobrązowy, mocno skondensowany sos, sporządzany na bazie ekstraktu z gotowanych ostryg, który jest popularnym dodatkiem dań kuchni Krajów Dalekiego Wschodu. Intensywnie podkreśla walory smakowe i zapachowe każdej potrawy. Stosowany jako marynata, sos do smażenia lub, czasami, jako baza do zup.
SKŁADNIKI:
ekstrakt ostrygowy - (30%),
cukier - (10,1%),
sól - (8,1%),
sos sojowy (soja, mąka pszenna, sól) - (28,8%),
zagęszczasz: modyfikowana skrobia kukurydziana (E1414) - (7,5%),
mąka kukurydziana - (3,5%),
regulator kwasowości (E575) - (0,1%),
konserwant (E211)BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770