Mleczko kokosowe pozyskiwane jest z miąższu orzecha kokosowego. Produkt ten to bardzo popularny składnik potraw kuchni azjatyckiej, w szczególności Tajlandii i Indii. Swój biały kolor i charakterystyczny kokosowy smak zawdzięcza wysokiej zawartości tłuszczu, w którego składzie dominują nasycone kwasy tłuszczowe.
SKŁADNIKI:
ekstrakt z orzecha kokosowego - 70%,
woda
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
energia (kJ/kcal - 764kJ/185kcal,
tłuszcze - 19 g,
w tym tłuszcze nasycone - 17 g,
Węglowodany - 2,0 g,
cukier - 2,0 g,
białko - 1,6 g,
sól - 0,05 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770