To miękki ser dojrzewający, wytwarzany z mleka krowiego według tradycyjnej francuskiej receptury. Posiada wyjątkowy śmietankowo- kremowy smak, a wyrazistości nadaje mu charakterystyczna miękka skórka w kolorze pomarańczowym. Sery żółte to zdrowe i pożywne produkty dostarczające Twojemu organizmowi wysokowartościowego białka jak również ważnych dla organizmu minerałów takich jak wapń, fosfor oraz potas oraz witamin (A i B) nawet w większym stężeniu niż samo mleko.
SKŁADNIKI:
mleko pasteryzowane krowie,
sól,
kultury bakterii kwasu mlekowego,
enzym koagulujący: podpuszczka mikrobiologiczna,
barwnik annato
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna (w 100 g) - 1406 kJ/338kcal,
tłuszcz - 26 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 17 g,
węglowodany - 0,5 g,
w tym cukry - 0,5 g,
białko - 25 g,
sól - 1,4 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770