Apetina Cheddar i Mozzarella to połączenie aż trzech różnych gatunków sera. Delikatnie łagodny ser Mozzarella (37%), kremowy lekko ostry ser Cheddar (53%) oraz podkreślający ostateczny smak i aromat produktu twardy ser długo dojrzewający (10%). Dzięki wysokim właściwościom topliwości i ciągliwości sera Mozzarella oraz kruchości i kremowości serów Cheddar i długo dojrzewającego produkt posiada wszechstronne zastosowanie. Doskonale nadaje się do tradycyjnych potraw: pizza, zapiekanka, makarony jak również do bardziej finezyjnych: lasagnie, casseroles, quiches czy bruschetta. Wygodne opakowanie posiadające funkcje „zip-lock„ ułatwia przechowywanie.
SKŁADNIKI:
mieszanka serów cheddar (35%),
mozzarella (37%) i długodojrzewającego (10%).
mleko odtłuszczone,
skrobia ziemniaczana (zapobiega sklejaniu się wiórek),
sól,
kultury bakterii kwasu mlekowego,
enzym koagulujący podpuszczka mikrobiologiczna i lipaza zwierzęca,
barwnik annato
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 1468 kJ/ 353 kcal,
tłuszcz - 27,0 g,
w tym kwasy nasycone - 17,0 g,
węglowodany - 2,7 g,
w tym cukry - 0,5 g,
błonnik - 0,0 g,
białko - 24,0 g,
sól - 2,0 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770