Napój sojowy to tradycyjny przysmak w Chinach. Nie zawiera cholesterolu, w skład tego napoju wchodzą łatwo przyswajalne przez organizm białka i jest źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych. Soja jest źródłem wielu witamin typu B a także A, E, C i D, dzięki czemu wzmacnia układ odpornościowy. Ponadto napój zawiera wiele minerałów, między innymi potas, wapń i fosfor.
SKŁADNIKI:
woda,
obłuszczone ziarno soi (6%),
cukier,
fosforan triwapniowy*,
regulator kwasowości (fosforany potasu),
sól morska,
aromat,
stabilizator (guma gellan),
witaminy* (ryboflawina (B2), B12, D2),
*substancje wzbogacające
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 163 kJ/ 39 kcal,
tłuszcz - 1,8 g,
w tym kwasy nasycone - 0,3 g,
węglowodany - 2,5 g,
w tym cukry - 2,5 g,
błonnik - 0,5 g,
białko - 3,0 g,
sól - 0,11 g,
witaminy:
D - 0,75 µg,
ryboflawina - 0,21 µg,
B12 - 0,38 µg,
wapń – 120 mg
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770