VANDEMOORTELE FOCACCIA TRADYCYJNA
Tradycyjna włoska focaccia powstaje z delikatnego ciasta drożdżowego, nieco przypominającego to na pizzę. Jednak te małe pszenne placki są czymś zupełnie innym, choć ich obłędny smak z pewnością stawia je na kulinarnym podium w kategorii włoskich przysmaków.
Smak focacci łączy w sobie delikatność drożdżowego ciasta z wyrazistością oliwy z oliwek, co gwarantuje niebywałe kulinarne doznania.
Włoska tradycyjna focaccia tradycyjna pszenna z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia wypieczona jest niemal gotowa, zatem można ją podawać po zaledwie kilku minutach podgrzewania w piekarniku. To delikatne ciasto wzbogacone smakiem i aromatem najwyższej klasy oliwy z oliwek doskonale smakuje na zimno, jak i na ciepło. Nie potrzebuje także żadnych dodatków, choć oczywiście doskonale komponuje się praktycznie z każdym. Tradycyjna focaccia to także doskonała propozycja dla wegan i wegetarian.
Delikatne ciasto drożdżowe z oliwą z oliwek – taka jest focaccia od Vandemoortele.
SKŁADNIKI:
mąka (pszenna, słodowa jęczmienna, słodowa pszenna),
woda,
oleje roślinne (oliwa z oliwek, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia),
sól,
drożdże,
ekstrakt ze słodu jęczmiennego
Może zawierać: soję, mleko, gorczycę, nasiona sezamu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1520 kJ/ 361 kcal,
tłuszcz – 12 g,
w tym kwasy nasycone – 2 g,
węglowodany – 54 g,
w tym cukry – 1,3 g,
błonnik – 1,9 g,
białko – 8 g,
sól – 2,3 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770