Tortillę stosuje się jako pieczywo i bazę do innych potraw. Wystarczy dodać nadzienie i zawinąć. Powinno się je spożywać ciepłe, ponieważ zdecydowanie lepiej smakują (wystarczy podgrzać na patelni lub mikrofali).
SKŁADNIKI:
woda,
mąka ryżowa,
margaryna roślinna [tłuszcze i oleje roślinne w zmiennej proporcji (palmowy, z ziaren palmowych, kokosowy, rzepakowy), woda, sól, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; aromat naturalny],
humektant; błonnik jabłkowy,
białko sojowe,
skrobia ryżowa,
sól,
substancja zagęszczająca guma guar, guma karobowa;
środek zakwaszający kwas winowy;
konserwant sorbat potasowy
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 1258 kJ/ 299 kcal,
tłuszcz - 6,2 g,
w tym kwasy nasycone - 3,1 g,
węglowodany - 49,0 g,
w tym cukry - 1,9 g,
błonnik - 9,3 g,
białko - 7,1 g,
sól - 1,0 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770