Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ

OZNACZENIA

Symbol
30156
Kod kreskowy
5905108700133

LOGISTYKA

Jednostka podstawowa
szt.
Cechy produktu
Typ stanu:
Typ magazynu:

Nieprawdą jest, że żurek to zupa na wielkanocne śniadanie. Patrząc na menu restauracji w Polsce, rozpycha się on, wciskając między pomidorową a ogórkową. Gospodyni domowe też często podają żurek swoim najbliższym na obiad. Z kolei ta oto zupa utrzymana jest w nastroju wielkanocnym, ale pamiętajmy też, że to typowe danie jednogarnkowe. W każdym słoiku oprócz przepysznego żuru znalazły się dwie porcyjne białe kiełbasy przygotowywane przez kucharzy według klasycznych receptur.

Żur gotuje się na zakwasie zrobionym na mące żytniej z dodatkiem czosnku – jak nakazują tradycyjne przepisy. Wywar powstaje w oparciu o wędzonkę i warzywa, takie jak marchew, pietruszka, seler. Z przypraw nie może zabraknąć majeranku, który jest w dwóch postaciach: świeżego i suszonego, otartego. Nie warto szczędzić czosnku. A dodanie ziemniaków sprawia, że zupa staje się jeszcze bardziej sycąca.

Masz tutaj żur czysty, lekko kwaskowaty, a jeśli ktoś lubi zabielany, bardziej łagodny, zalecamy dodać odrobinę śmietany w trakcie podgrzewania. Fajna propozycja na szybki obiad dla dwojga.

SKŁADNIKI:

kiełbasa biała wieprzowa z czosnkiem cała 2 szt. (do wyprodukowania 100g kiełbasy użyto 120g mięsa wieprzowego z hodowli bezantybiotykowej),

boczek wędzony 5%,

cebula,

grzyby suszone,

ziemniaki,

marchew,

seler,

pietruszka korzeń,

czosnek,

zakwas mąki żytniej,

pieprz czarny,

sól,

majeranek.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:

wartość energetyczna – 176 kJ/ 52 kcal,

tłuszcz – 4,4  g,

w tym kwasy nasycone – 1,8 g,         

węglowodany – 4,9 g,

w tym cukry – 0,9 g,

białko – 1,4 g,

sól – 1,3 g

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.
© SolEx B2B