Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ

OZNACZENIA

Symbol
30164
Kod kreskowy
5905108700225

LOGISTYKA

Jednostka podstawowa
szt.
Cechy produktu
Typ stanu:
Typ magazynu:

Kto nie próbował zrobić w swoim domu zrazów i nie poległ wielokrotnie na tym wyzwaniu? A to źle pokrojone mięso, a to niedobrze rozklepana wołowina. Co zrobić, by zrazy nie zwijały się, gdy ani wykałaczki, ani nitka nie pomagają? I jeszcze jedno pytanie – po co się męczyć, kiedy można sięgnąć po gotowe zrazy? Nasz kucharz zwinął tysiące zrazów bez wspomagania. Po prostu zwija je i układa w brytfannach, nie bojąc się, że zrazy zmienią swój kształt. Taka ciekawostka: wiesz, jak w kuchennym slangu mówi się na tych kucharzy, którzy perfekcyjnie rozklepują mięso? Perkusiści.

To, co jest w środku, to kwestia gustu, ale tu wszyscy zgadzają się z mistrzem kulinarnym, szefem Januszem – najlepszy jest klasyk, czyli śląska wersja. W środku musi znaleźć się pokrojony w cienkie paski ogórek kiszony, cebula, boczek wędzony, chleb. Oczywiście przed nałożeniem dodatków mięso musi być posmarowane musztardą. Tak przygotowane zrazy obsmaża się, a potem dusi pod przykryciem, a kiedy zmiękną, wkłada do słoików i zalewa sosem spod pieczenia.

Najlepiej smakują z kluskami śląskimi – czyli tymi z dziurką, bo w niej więcej sosu się zmieści, lub z kaszą gryczaną i zasmażanymi burakami.

SKŁADNIKI:

wołowina 45%,

ogórek kiszony 3%,

boczek wędzony wieprzowy 3%,

skórka chleba pszenno-żytniego,

musztarda z gorczycy (gorczyca, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy, kurkuma),

cebula,

olej słonecznikowy,

mąka pszenna,

sól,

pieprz czarny

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:

wartość energetyczna – 942 kJ/ 225 kcal,

tłuszcz – 12 g,

w tym kwasy nasycone – 0,9 g,         

węglowodany – 2,3 g,

w tym cukry – 0,7 g,

białko – 27 g,

sól – 0,5 g

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.
© SolEx B2B