Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ

OZNACZENIA

Symbol
30160
Kod kreskowy
5905108700188

LOGISTYKA

Jednostka podstawowa
szt.
Cechy produktu
Typ stanu:
Typ magazynu:

My Polacy lubimy „międzynarodowe” dania: śledzia po japońsku, rybę po grecku, ale też naszym faworytem jest fasolka po bretońsku. Danie jednogarnkowe domowe lub biwakowe. Czy jest coś, co polską potrawę, jaką jest fasolka po bretońsku, łączy z Bretanią? Tak, jest! Biała fasola. Danie to bowiem robi się na bazie białej fasoli zwanej Piękny Jaś, chociaż często używa się też nazwy Głupi Jaś. Francuzi mają Coco de Paimpol, świeżą białą fasolę łuskaną – uprawianą w Côtes d’Armor. Ta bretońska fasola o bardzo szczególnym smaku posiada AOC (appellation d’origine contrôlée) od 1998 roku. Jest jedyną we Francji, która otrzymała tę etykietę. Z tej fasoli robią danie z pomidorami i odrobiną boczku. Jednak to jedyne podobieństwo.

Jak mamy w zwyczaju, nie mieszamy w klasykach. Jest zatem Piękny Jaś, jest boczek, jest kiełbasa i pomidory. To wszystko musi się udusić, by stworzyć jedną wspaniałą całość. Danie na śniadanie, obiad, kolację, biwak, niemal na każdą porę dnia. Nie raz pewnie pojawiła Ci się w głowie myśl, by zjeść fasolkę po bretońsku, ale to gotowanie… Teraz masz problem z głowy. Kupujesz tylko ten produkt, otwierasz słoik i marzenie spełnione.

SKŁADNIKI:

fasola biała jaś 38%,

kiełbasa wieprzowa 14% (120g wieprzowiny na 100g wyrobu),

boczek wędzony 8%,

pomidory,

koncentrat pomidorowy,

cebula,

majeranek,

cząber,

sól,

pieprz czarny,

cukier

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:

wartość energetyczna – 1100 kJ/ 263 kcal,

tłuszcz – 9,7 g,

w tym kwasy nasycone – 0,2 g,         

węglowodany – 38 g,

w tym cukry – 4,8 g,

białko – 15 g,

sól – 0,18 g

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.
© SolEx B2B