Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ

OZNACZENIA

Symbol
30169
Kod kreskowy
5905108700355

LOGISTYKA

Jednostka podstawowa
szt.
Waga
0.38 kg
Cechy produktu
Typ stanu:
Typ magazynu:

To najdroższy sos do przygotowania w gastronomii. Teraz możesz się nim delektować także w domu. Ilość produktów, pracochłonność i ogrom energii, a także to całe pilnowanie, by się nie przypalił – to wszystko bierzemy na siebie. Demi glace wyróżnia się w 100% naturalnością, nie potrzebuje dodatku soli i cukru. Stanowi niezastąpioną bazę do rozmaitych sosów. Znakomicie poddaje się aromatyzowaniu – w połączeniu z dodatkami od owocowych po ziołowe, można go podkręcać koniakiem lub whisky. To Ty decydujesz, do jakiej potrawy chcesz go wykorzystać.

Demi glace narodził się w ojczyźnie większości popularnych sosów, czyli we Francji. Jego recepturę jako pierwszy opisał Marie-Antoine Carême, żyjący na przełomie XVIII i XIX wieku legendarny kucharz (przyrządzał potrawy m.in. dla cara Rosji, francuskiego ministra spraw zagranicznych Karola Talleyranda czy rodziny Rothschildów). Był autorem monumentalnego dzieła „Kucharz paryski”, będącego wykładnią ówczesnej kuchni francuskiej.

Czy wiesz, że aby otrzymać esencjonalny demi glace, potrzeba nawet 2-3 dni? Tobie wystarczy jedynie otworzyć słoik.

SKŁADNIKI:

woda,

mięso wołowe,

warzywa (marchew, cebula, por, seler, korzeń pietruszki)

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:

wartość energetyczna – 468 kJ/ 78 kcal,

tłuszcz – 0,4 g,

w tym kwasy nasycone – 0 g, 

węglowodany – 7,34 g,

w tym cukry – 5,75 g,

białko – 14,3 g,

sól – 0,36 g

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.
© SolEx B2B