OPIS |
Autentyczna tajska receptura, ze świeżych tajskich składników, takich jak trawa cytrynowa, galangal, kurkuma, czerwona papryka chili, czy skórka z limonki kaffir. Swój wyjątkowy kolor zawdzięcza kurkumie. Produkt umiarkowanie ostry. Idealnie pasuje do dań z drobiu, krewetek i warzyw. Można dodawać ją do zup, sosów i marynat. Dzięki formie miękkiej pasty z łatwością rozprowadza się w daniu. Wyprodukowano w Tajlandii.
SKŁADNIKI:
Woda,
trawa cytrynowa 13%,
czosnek,
szalotka (7,8%),
galangal (7,8%),
olej słonecznikowy,
kurkuma (4,2%),
sól,
czerwona papryka chili,
skórka z limonki,
kaffir (1,6%),
skrobia modyfikowana tapioki, kolendra,
kmin (0,4%),
gałka muszkatałowa,
goździki,
regulator kwasowości (kwas cytrynowy),
kardamon
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 598 kJ / 143 kcal,
tłuszcz – 8,6 g,
w tym kwasy nasycone – 1,1 g,
węglowodany – 13 g,
w tym cukry – 3,1 g,
białko – 2,4 g,
sól – 4,3 g
WARIANTY |