OPIS |
Autentyczna tajska receptura, ze świeżych tajskich składników, takich jak trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, galangal, czerwona papryka chili, skórka z limonki kaffir, kolendra. Produkt średnio ostry. Przygotowuje się ją z czerwonych papryczek chilli. Jest świetnym dodatkiem do ryb oraz potraw z czerwonego mięsa. Dzięki formie miękkiej pasty z łatwością rozprowadza się w daniu. Wyprodukowano w Tajlandii.
SKŁADNIKI:
Trawa cytrynowa 12%,
czosnek,
szalotka,
galangal,
czerwona papryka chili,
skórka z limonki,
kafir,
kolendra,
sól,
cukier,
olej słonecznikowy,
skrobia modyfikowana z tapioki (mniej niż 2%),
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 650 kJ / 155 kcal,
tłuszcz – 7,5 g,
w tym kwasy nasycone – 0,8 g,
węglowodany – 18 g,
w tym cukry – 7,9 g,
białko – 2,7 g,
sól – 4,7 g
WARIANTY |