Panierowany kotlet ze szpinakiem, ryżem i serem to smaczne połączenie szpinaku i kremowego sera z nutą bazylii. Wykonany ze składników pochodzenia roślinnego, stanowi dobre źródło białka i błonnika, tworząc wyjątkowy smak. Jest to produkt wstępnie ugotowany, który może być serwowany również w bemarach lub podgrzewaczach bez utraty jego walorów smakowych. Aby nadać włoski akcent przepisom i daniom z wykorzystaniem panierowanego kotleta ze szpinakiem, ryżem i serem wystarczy podgrzać go w piekarniku i podawać z makaronem lub risotto.
PRODUKT WEGETARIAŃSKI
SKŁADNIKI:
Szpinak 22,5%,
gotowany ryż 18,4%,
sery (z mleka) 17,4% (Gouda, ser w kawałkach),
bułka tarta 12,4 % [mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże, sól, przyprawy (papryka,kurkuma)],
woda,
oleje roślinne (rzepakowy, słonecznikowy) w zmiennych proporcjach,
mąka pszenna,
białko jaja w proszku,
zioła (bazylia, koperek),
ocet spirytusowy,
białko z groszku,
skrobia z groszku,
skrobia kukurydziana,
sól,
czarny pieprz
Może zawierać: soję, nasiona sezamu, seler i gorczycę.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 947 kJ/ 227 kcal,
tłuszcz – 11,0 g,
w tym kwasy nasycone – 3,7 g,
węglowodany – 3,3 g,
w tym cukry – 18,1 g,
błonnik – 1,8 g,
białko – 11,6 g,
sól – 1,10 g
BOK
biuro@intermlecz.pl
Zamówienia
handel@intermlecz.pl
Tel./Fax: (22) 810 62 61
Tel. Kom.: 504 040 770